Aloita uusi aihe
A

Anonyymi Asiakas

Visma

LomaKTA

29-11-2023 3:44 pm tekijä Anonyymi Asiakas

Alkuperäinen julkaisu tehty 15.05.2018, viimeisin päivitys tehty 15.05.2018.

Kuinka saan lomaKTA:n laskettua keskiansiolaskennassa? Keskiansiolaskennassa ei ole kuin KTA1.


Paras vastaus

AVGSalaryssa löytyy LomavuodenKta valmiina, miksi se ei näy "päivitysajot" => keskiansiolaskenta?

Ohjeen mukaan tilastot pitäisi löytyä perustiedot=>tilastot, ei löydy?

 


A

Anonyymi Asiakas

Visma

29-11-2023 3:57 pm tekijä Anonyymi Asiakas

Vastaus

AVGSalaryssa löytyy LomavuodenKta valmiina, miksi se ei näy "päivitysajot" => keskiansiolaskenta?

Ohjeen mukaan tilastot pitäisi löytyä perustiedot=>tilastot, ei löydy?

 

V

Visman edustaja

Visma

29-11-2023 3:57 pm tekijä Visman edustaja

Hei,

kyllä näin. Perustiedot -valikon alta löytyy palkkatunnukset. Payrollin manuaali löytyy 'Ohjeet' -napin takaa.

 

t.Sirpa sovellustuesta

A

Anonyymi Asiakas

Visma

29-11-2023 3:57 pm tekijä Anonyymi Asiakas

Mistä Payrollin käsikirjan löytää?

Yrityksen alta ei löydy palkkatunnuksia, tarkoitat varmaan Perustietoja.

V

Visman edustaja

Visma

29-11-2023 3:57 pm tekijä Visman edustaja

Hei Jani,

 

Tästä aiheesta löytyy ohjeet mm. Payrollin käsikirjasta kohdasta Keskiansiolaskennan palkkatunnusten määrittäminen.  Seuraavassa kuitenkin ohjeistusta tähän liittyen. Mallia ja vinkkiä kannattaa katsoa jo olemassa olevista määrityksistä.

 

Jotta saat keskiansion laskettua lomaKTA:n osalta, pitää palkkatunnus olla määriteltynä kohdassa Yritys | Palkkatunnukset. Kun tunnus on luoto, määritellään parametrilla AVGSALARY kyseiselle palkkatunnukselle tarvittavat tiedot.

 

Jos parametria ei ole järjestelmässä, perusta se painamalla +-painiketta parametrilistan yläpuolella vasemmalla. Parametrilla AVGSALARY, siirry kohtaan Taso 2. Lisää uusi rivi, jonka Koodi on sama kuin luomasi palkkatunnus. Esimerkissä tämä on KTA2. Anna Nimi -sarakkeeseen keskiansiota kuvaava nimi. Lisää uusi rivi Tasolle 2 jokaista erityyppistä keskiansiolaskentaa varten. Huomaa, että Koodin täytyy olla olemassa palkkatunnuksena.

 

Määritä lisäämällesi palkkatunnukselle se tilasto, joka summaa ansaitun palkan. Sen nimi on JAETTAVA (tai rahakomponentti). Valitse ensin käsittelemäsi palkkatunnus Tasolta 2. Lisämääritykset tehdään valitun tunnuksen Tasolle 3 seuraavasti:

  • Siirry kohtaan Taso 3. Lisää uusi rivi. Koodin täytyy olla DIVIDEND (jaettava). Se määrittää palkkalajin, jota käytetään jaettavana. Anna Nimi sarakkeeseen Rahakomponentti. Valitse oikea tilasto Teksti 1 -sarakkeessa. Oikea tilasto riippuu laskettavan keskipalkan tyypistä ja voi olla esim, 0001 Rahapalkka. Keskiansiolaskenta ei toimi ilman tätä riviä.

Määritä annetulle palkkatunnuksille tilasto, joka summaa tehtyjen tuntien tai päivien määrän. Tämä palkkalaji on JAKAJA (tai määräkomponentti):

  • Lisää uusi rivi kohtaan Taso 3: Koodin täytyy olla DIVISOR (jakaja). Se määrittää tilaston, jota käytetään jakajana. Sen nimi on Määräkomponentti. Valitse oikea tilasto Teksti-1 -sarakkeessa. Oikea tilasto riippuu laskettavan keskiansion tyypistä ja voi olla esim. 0003 Tehdyt päivät. Keskipalkan laskenta ei toimi ilman tätä riviä.

 

Määrittele pyöristyssäännöt (valinnainen):

  • Lisää uusi rivi Tasolle 3: Koodin täytyy olla ROUNDING. Se määrittää laskennan pyöristyssäännön. Pyöristyssääntö ei ole pakollinen. Keskipalkan laskenta käyttää normaalia aritmeettista pyöristystä (tarkkuudella 0,01), jos tämä rivi puuttuu. Anna pyöristyssuunta sarakkeeseen String 1:
    • + pyöristys ylöspäin
    • 0 normaali aritmeettinen pyöristys
    • - pyöristys alaspäin

Määritä tehdäänkö pyöristys ennen korjauskerrointa (valinnainen).

  • Lisää uusi rivi Tasolle 3: Lyhenteen täytyy olla CORR_ROUND ja nimi on Pyöristys ennen korjauskerrointa. Tämä rivi määrittää, käytetäänkö pyöristystä myös ennen Korotusprosenttia. Tämä rivi ei ole pakollinen. Jos se puuttuu, sovellus ei käytä pyöristyssääntöä korjauksella. Anna Teksti-1-sarakkeella sääntö:
    • 0 ei pyöristystä
    • 1 pyöristys tehdään

Pyöristyssäännöistä on kerrottu tarkemmin käsikirjassa.

 

-Matti

 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin