Latest tips and tricks
Käyttövinkit

 • Payrollin Communityn käyttö

  Tervetuloa Payrollin Communityyn! Täällä voit lukea Payrollin uutisia ja häiriötiedotteita, saada tietoa Payrollin käytöstä käyttövinkeistä sekä kysyä kysymyksiä Payrollin asiantuntijoilta ja keskustella muiden Payrollin käyttäjien kanssa keskustelut-osiossa! Voit aloittaa uusia keskusteluja vain keskustelut-osiossa. Voit kuitenkin kommentoida viestejä kaikissa osioissa. Joitain viestejä on lukittu, jolloin niitä ei pysty kommentoimaan. Sinun pitää kirjautua tukisivuille, että voit kirjoittaa uusia viestejä tai kommentoida viestejä. Lue ohjeet tukisivuille rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen. Kirjautuneena voit myös tilata sähköpostimuistutuksen eri osioihin (esimerkiksi häiriötiedotteisiin) tulevista viesteistä tai tiettyyn viestiin tulevista kommenteista. HUOMAA, että Payrollin Communityn viestit ovat julkisia, joten älä kirjoita tai lataa Communityyn mitään yksityistietojasi tai yrityksesi tietoja sisältävää.  UUDEN VIESTIN KIRJOITTAMINEN Napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa ALOITA UUSI KESKUSTELU -painiketta. Kirjoita viestin otsikko ja varsinainen viesti. Voit käyttää muotoiluja viestikentässä. Voit myös luoda linkkejä ja tuoda viestikenttään kuvia ja videoita. Voit liittää tiedostoja viestiisi napsauttamalla Liitä tiedosto -painiketta. Muut käyttäjät tai Payrollin asiantuntijat voivat ladata tiedoston omalle koneelleen viestistä. Kun viesti on valmis, valitse En ole robotti -valintaruutu ja julkaise viesti communityyn napsauttamalla Tallenna-painiketta. VIESTIIN KOMMENTOIMINEN Etsi haluamasi viesti Payrollin communitystä ja avaa se napsauttamalla sen otsikkoa. Napsauta Paina tästä lisätäksesi kommentin -kenttää. Kirjoita vastauksesi tekstikenttään. Voit käyttää muotoiluja ja lisätä linkkejä tai kuvia. Voit liittää tiedostoja vastaukseesi napsauttamalla Liitä tiedosto -painiketta. Muut käyttäjät tai Payrollin asiantuntijat voivat ladata tiedoston omalle koneelleen viestistä. Kun vastauksesi on valmis, julkaise vastaus napsauttamalla Lähetä kommentti -painiketta. OSIOIDEN JA VIESTIEN SEURAAMINEN Kun olet kirjautunut tukisivuille, voit seurata Communityn osioita tai yksittäisiä viestejä. Silloin saat sähköpostiviestin aina, kun seuraamaasi osioon tulee uusi viesti tai seuraamaasi viestiin tulee uusi kommentti. Voit seurata Communityn osiota siirtymällä haluamaasi osioon ja napsauttamalla Seuraa-painiketta. Voit seurata yksittäistä viestiä avaamalla kyseisen viestin ja napsauttamalla viestin yläreunassa Seuraa-painiketta.

  • tekijä Jarno Hakulinen
  • 0 vastausta
  • Viimeisin toiminta 19-12-2023 tekijä Jarno Hakulinen
 • V
  Liikaa perityn luontoisedun korjaaminen tulorekisteriin

  Alkuperäinen julkaisu tehty 13.02.2023, viimeisin päivitys tehty 14.02.2023. Tulorekisterissä olevan ohjeen mukaan luontoisetu ei voi olla liikaa maksettua tuloa, koska etu joko on käytössä tai ei ole, joten liikaa perityn luontosedun korjaamiseen ei voi ottaa käyttöön ”Perusteeton etu” -tietoa. Jos luontoisetua on ilmoitettu liikaa tai liian vähän, on kyse aina ilmoittamisen virheestä.  Tällöin virheellinen ilmoitus korjataan korvaavalla ilmoituksella oikean suuruiseksi ilman tietoa perusteettomasta edusta ja takaisinperinnästä. Työntekijän sosiaalivakuutusmaksua ja ennakonpidätystä on tarvittaessa muutettava, jotta työntekijälle maksettu määrä ei muutu.   Luotoisedun korjauksesta johtuvat muutokset työntekijän sosiaalivakuutusmaksuihin ja ennakonpidätykseen voidaan huomioida alentamalla myöhemmempien palkkakausien työntekijän sosiaalivakuutusmaksuja ja ennakonpidätystä.   Liikaa perityn luontoisedun korjaus voidaan tehdä Payrollissa seuraavalla tavalla huomioiden tästä linkistä löytyvä tulorekisterin lisäohjeistus asiasta:   Avataan palkka-ajo missä luotoisetuja on peritty virheellisesti liikaa. Poistetaan luotoisetu -tapahtumarivi tai korjataan luotoisedun summa oikeaksi. Muutetaan tarvittaessa työntekijän sosiaalivakuutusmaksuja sekä ennakopidätyksen määrää, jotta työntekijälle maksettu määrä ei muutu. Lähetetään korjatusta palkkaerittelystä korvaava palkkatietoilmoitus tulorekisteriin Suljetaan palkka-ajo. Mitätöidään ko. kuukauden työnantajan erillisilmoitus ja lähetetään se uudelleen tulorekisteriin. Huomioidaan tarvittaessa seuraavassa palkka-ajossa aikaisemmin liikaa perityt työntekijän sosiaalivakuutusmaksut sekä ennakonpidätys alentamalla niitä vastaavasti. 

  • tekijä Visman edustaja
  • 0 vastausta
  • Viimeisin toiminta 29-11-2023 tekijä Visman edustaja
 • V
  Lomarahavapaiden käsittely Payrollissa

  Alkuperäinen julkaisu tehty 16.02.2023, viimeisin päivitys tehty 16.02.2023. Lomarahavapaat käsitellään Payrollissa kirjaamalla kertyneistä lomarahoista tarvittava määrä pois poissaolojen kautta. Ennen lomarahavapaiden käyttöönottoa tarkista alla olevat lomarahavapaiden käsittelyyn tarvittavien asetusten oikeellisuus.   Poissaololajit Lomarahavapaiden tallennusta varten poissaololajeista pitää löytyä oma poissaolon laji. Lomasäännöt Lomasäännöt -näkymässä määritetään lomalaskennassa käytettävät palkkalajit poissaololajin mukaan. Näitä määrityksiä ohjelma käyttää, kun poissaolojen kautta syötetään loma-, lomaraha- ja lomarahavapaapäiviä sekä lomakorvauksia.   Lomasäännöt ja TES Henkilön työsuhteet näkymän Lomasäännöt ja TES -välilehden tiedot on määriteltävä, jos halutaan seurata henkilön lomakertymiä tai tehdä lomamaksatusta sekä näihin liittyvää raportointia. Ilman määrittelyjä lomapäivät eivät kerry henkilölle, lomalaskenta ei onnistu eikä lomapalkkavelka-raportti toimi. Jos käytetään poissaolorekisterin kirjausten nousemista palkkalajin mukaan palkka-ajolle, pitää nämä määritykset olla tehtynä, jotta ketju toimii.   Lomarahavapaan palkkalaji Lomarahavapaita varten luodaan oma lomarahavapaa palkkalaji millä lomarahavapaa saadaan siirrettyä palkka-ajolle. Mikäli lomarahavapaa halutaan oikaista normaalista kuukausipalkasta niin määritellään palkkalajille myös lomarahavapaan määrä ja hinta sekä automaattinen kuukausipalkan oikaisu lomarahavapaan arvolla.    HUOM! Laskentakaavat lisätään tällä hetkellä sovellustuen toimesta sillä perusteella miten itse määrittelette laskennan tapahtuvan. Esim. lomarahavapaan hinta on sama kuin maksettavan lomarahan tai se lasketaan todellisten työpäivien mukaan kuukausipalkasta yms. Lomarahavapaiden tallennus poissaolojen kautta Käytetyt lomarahavapaat kirjataan poissaolojen kautta lomarahavapaaksi, aikaväliksi kirjataan ne päivät kun henkilö on vapaana ja määräksi muutetaan ne päivät mitkä vähennetään lomarahapäivistä eli lomarahapäivät pitää aina manuaalisesti käydä muuttamassa.   Palkka-ajon laskenta hakee tallennetut poissaolot ja tekee kuukausipalkan oikaisu kirjaukset määritysten mukaan.  

  • tekijä Visman edustaja
  • 0 vastausta
  • Viimeisin toiminta 29-11-2023 tekijä Visman edustaja
 • V
  Palkkatapahtumien sivukulujen tiliöinti

  Alkuperäinen julkaisu tehty 03.02.2023, viimeisin päivitys tehty 03.02.2023. Sivukulut kirjautuvat palkkalajille valitun tiliöintisääntö määrityksen mukaan.   Tiliöintisäännöt ovat malleja, joita käytetään kirjanpitotapahtumien muodostamiseen. Perusmallipohjat sisältävät perustiliöintisäännöt. Yritys voi tehdä omia muutoksia perustiliöintisääntöihin ja määrittää tiliöintisäännöt haluamallaan tavalla.    Sivukulut määritetään aina tapahtumalajilla ADD. Prosentti -sarakkeeseen voidaan tallentaa joko prosentti suoraan tai linkki käytettävään laskentakaavaan.  Jos käytetään kaavaa return [xxxxx], niin palkka-ajo hakee tiedon VuosiArvo talukosta tai jostakin muusta määritetystä paikasta. Tällöin prosenttikentän tyypiksi valitaan Kaava, muuten Määrä.  Sivukulujen arvo määräytyy prosenttina palkkatapahtuman summasta. Debet ja Kredit -sarakkeisiin tallennetaan joko kirjanpitotili tai tilityyppi.   Esimerkki tiliöintisäännöstä:  Työeläkemaksu Eläkemaksun jaksotusprosentti tulee kohdasta Yritys | Eläkejärjestelmät kokonaisprosentista, joka Payrollissa on laskennallinen arvo. Sen voi muuttaa yritykselle tarkemmaksi. Sairasvakuutusmaksu Jos tiliöintisäännölle ei ole suoraan tallennettu sava-maksu prosenttia niin se haetaan parametreista riviltä CONSTANTS | MAKSU_SOTU. Työttömyysvakuutusmaksu Työttömyysvakuutusmaksu haetaan joko parametrilta tai vuositaulukosta riippuen ympäristöstä. Jos työttömyysvakuutusmaksu haetaan parametreista niin siihen löytyy tarkempi ohjeistus tästä linkistä. Vastaava ohjeistus vuositaulukosta haettavaan työttömyysvakuutusmaksuun löytyy tästä. Tapaturmavakuutusmaksu Ellei tapaturmavakuutumaksu prosenttia ole tallennettu suoraan tiliöintisäännölle niin se voidaan hakea VUOSI -taulukosta avaimella MAKSU_TAPVAK. Ryhmähenkivakuutusmaksu Ellei ryhmähenkivakuutsumaksu prosenttia ole tallennettu suoraan tiliöintisäännölle niin se voidaan hakea VUOSI -taulukosta avaimella MAKSU_RHVAK.   Jos tiliöintisääntöä muutetaan niin palkka-ajolle pitää tehdä uudelleen tiliöinti, jotta muutokset tulevat sivukulukirjauksille voimaan ja sen myötä myös raporteille. Huomio, että muutoksia tehdessä on hyvä muistaa, että prosenttilukujen desimaalieroittimena on käytettävä pistettä.     

  • tekijä Visman edustaja
  • 0 vastausta
  • Viimeisin toiminta 29-11-2023 tekijä Visman edustaja

Latest discussions
Keskustelut

 • S
  Verokorttien 2024 suorasiirto

  Hei, vuodenvaihteen ohjeet on julkaistu Payrolliin ja tässä ohjeistus koskien verokortteja.  Aineistopyynnön voi tehdä Payrollista jo nyt, mutta viimeistään 15.2.2024 mennessä. 

  • tekijä Sini Fieandt
  • 1 vastausta
  • Viimeisin toiminta 21-12-2023 tekijä Katja Hakala
 • A
  Vuodenvaihteen toiminnot 2023-2024

  Hei,   Vielä on vahvistamatta viralliset arvot työttömyysvakuutuksen käsittelylle. Kun kaikki viralliset arvot saadaan päivitettyä sovellukseen, julkaistaan myös uusi versio vuodenvaihteeseen liittyen. Tiedotamme täällä Communityssä sekä sovelluksen sisäisellä viestillä asiasta niin pian kuin mahdollista.

  • tekijä Anonyymi Asiakas
  • 1 vastausta
  • Viimeisin toiminta 19-12-2023 tekijä Visman edustaja
 • A
  Erillisilmoitus ja lomapalkkavaraus ei toimi

  Hei Seija,   otatteko yhteyttä Payrollin sovellustukeen. Voimme auttaa asian kanssa paremmin sitten eteenpäin, kun olemme saaneet lisätietoa tilanteesta.  sovellustuki@visma.com   Mukavaa päivän jatkoa!   Mari / Visma Payroll sovellustuki

  • tekijä Anonyymi Asiakas
  • 1 vastausta
  • Viimeisin toiminta 29-11-2023 tekijä Visman edustaja
 • A
  Vero-API, reaaliaikainen verokorttien haku

  Hei Aki,   kiitos viestistäsi! Tällä hetkellä Vero-API-toiminto ei ole käytössä Payrollissa eikä kyseistä toiminnallisuutta ole tarkoitus ottaa ohjelmaan käyttöön lähiaikoina.   Mukavaa syksyn jatkoa! Mari / Visma Payroll sovellustuki

  • tekijä Anonyymi Asiakas
  • 1 vastausta
  • Viimeisin toiminta 29-11-2023 tekijä Visman edustaja