V

Visman edustaja

Visma

Visma.net AutoPay siirtyy kaksivaiheiseen tunnistautumiseen (2FA)

29-11-2023 3:44 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 15.10.2020, viimeisin päivitys tehty 19.10.2020.


Visma.net AutoPayssa siirrytään vaiheittain pakolliseen kaksivaiheiseen tunnistautumiseen, eli 2FA:n käyttöön maksamisessa. 2FA lisää entisestään AutoPayn turvallisuutta ja on tarpeen maksuliikenteen kasvavien tietoturvavaatimusten vuoksi, esimerkiksi toisen maksupalveludirektiivin (PSD2) kehityksessä.

 

2FA AutoPayssa tarkoittaa, että ennen maksujen lähettämistä pankkiin vähintään yhden käyttäjän tulee hyväksyä maksu käyttäjätunnuksella ja salasanalla sekä Google Authenticator -älypuhelinsovelluksen antaman turvakoodin avulla. 2FA-hyväksyntää ei voi jatkossa ohittaa.

 

2FA tulee pakolliseksi uusille yrityksille ja AutoPayhin perustettaville uusille tilisopimuksille marraskuun alusta alkaen. Oletuksena 2FA asetetaan pakolliseksi maksujen hyväksyntävaiheessa AutoPayssa. Hyväksyjien määrää voi kasvattaa AutoPayn tilisopimuksen hallinnassa.

 

AutoPayta jo nyt käyttävät yritykset siirretään 2FA:han myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Tämä edellyttää myös käyttäjien toimenpiteitä. Suosittelemme kaikille yrityksille siirtymistä 2FA:han jo nyt oheisen ohjeistuksen mukaan.

 

 

Mikä ihmeen kaksivaiheinen tunnistautuminen?

 

Kaksivaiheinen tunnistautuminen, eli two-factor authentication, lyhyemmin 2FA, käyttää kahta eri tunnistautumismenetelmää varmistamaan henkilön identiteetin. Tyypillisesti 2FA muodostuu yhdistelmästä seuraavista:

 

  • Jotain mitä henkilö tietää (esim. käyttäjätunnus ja salasana)
  • Jotain, mitä henkilö omistaa/hallinnoi (esim. älypuhelimeen ladattu Google Authenticator -sovellus)
  • Jotain, mitä henkilö on (esim. sormenjälki)

 

AutoPayn kaksivaiheinen tunnistautuminen hyödyntää siis jotain, mitä henkilö tietää (käyttäjätunnus ja salasana) sekä jotain, mitä henkilö omistaa (älypuhelimeen ladattu Google Authenticator -sovellus).

pdf
Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin