V

Visman edustaja

Visma

Tulorekisteri-ilmoitusten viivästymisestä määrätään jatkossa myöhästymismaksu

29-11-2023 3:44 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 01.02.2021, viimeisin päivitys tehty 02.02.2021.

Verohallinto määrää vuodesta 2021 alkaen myöhästymismaksun myöhästyneistä tulorekisteri-ilmoituksista. Myöhästymismaksu määrätään jos tulorekisteriin pakollisina ilmoitettavat tiedot maksetuista suorituksista ilmoitetaan maksupäivää seuraavan kalenterikuukauden kahdeksannen päivän jälkeen. Myöhästymismaksuja määrätään ensimmäisen kerran 9.2.2021. Lue lisää tästä Tulorekisterin tiedotteesta.

 

Tulorekisteriin myöhässä annettuja ilmoituksia koskevat myöhästymismaksut muodostuvat kahdesta osasta: 

  • Päiväkohtaista myöhästymismaksua määrätään kolme euroa jokaiselta myöhästymispäivältä siihen saakka, kunnes tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin. Päiväkohtaista myöhästymismaksua määrätään ensimmäisen 45 myöhästymispäivän ajan.
  • Prosenttiperusteinen osa määrätään yli 45 päivää myöhässä oleville ilmoituksille. Päiväkohtaiseen osaan lisätään 1 % myöhässä ilmoitetun veronalaisen suorituksen määrästä tai eläkkeen perusteena olevan työansion määrästä sen mukaan, kumpi näistä on suurempi.

 

Tulorekisteri-ilmoittaminen määräajassa on ilmoittajan vastuulla. Muistathan siis jatkossakin tarkistaa joka kuukausi ennen palkkakausien sulkemista että sinulla ei ole virhetilanteeseen jääneitä lähettämättömiä ilmoituksia. Voit tarkistaa lähetysten onnistumisen Palkka-ajot- näkymästä. Tarkistus on hyvä tehdä aina ennen seuraavan kuun 8. päivää. Jos olet tehnyt korvaavia ilmoituksia suljetuille kausille, tarkista nämä erikseen.

 

 

Lähetettyjen ilmoitusten korjaus ja täydennys 

 

Tulorekisteriin määräajassa ilmoitettuja tietoja voi korjata tai täydentää 45 päivää määräpäivän jälkeen ilman myöhästymismaksuja. Jos maksukuukauden tietoja korjataan yli 45 päivää määräajan jälkeen, peritään myöhästymismaksuna ylempänä mainittu prosenttiperusteinen osa. Myöhästymismaksua ei kuitenkaan määrätä, jos veronalaisen suorituksen tai eläkkeen perusteena olevan työansion määrä ei tietojen korjaamisen johdosta muutu aiemmin ilmoitettua suuremmaksi. 

 

Mikäli tulorekisteri-ilmoitusten korjaus tehdään mitätöimällä aikaisempia ilmoituksia ja lähettämällä näiden tilalle uusintailmoituksia, pitää uusien ilmoitusten lähetys tehdä saman päivän aikana kuin alkuperäisten ilmoitusten mitätöiminen, ja ennen klo 16, jotta turhilta viivästysmaksuilta vältyttäisiin. Tulorekisteri pyytää välttämään mitätöintien ja korjausten tekoa joka kuun 15-20 pv. Lisätietoa ja muuta huomioitavaa ilmoitusaikatauluista löydät esim. tästä linkistä.

 

Ilmoituksen saapumispäiväksi katsotaan yksittäisen ilmoituksen saapumispäivä, joka on siis uuden ilmoituksen tai korvaavan ilmoituksen saapumispäivä. Esimerkiksi jos ilmoituksen mitätöimispäivä on 01.02.2021, ja jos mitätöintiä vastaava uusi ilmoitus lähetetään vasta seuraavana päivänä, katsotaan uuden ilmoituksen saapumispäiväksi 02.02.2021.

 

Löydät Tulorekisterin tiedotteet sekä listan vuoden 2021 käyttökatkoksista Tulorekisterin sivuilta: https://www.vero.fi/tulorekisteri/

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin