V

Visman edustaja

Visma

Liikaa perityn luontoisedun korjaaminen tulorekisteriin

29-11-2023 3:46 pm tekijä Visman edustaja

Alkuperäinen julkaisu tehty 13.02.2023, viimeisin päivitys tehty 14.02.2023.

Tulorekisterissä olevan ohjeen mukaan luontoisetu ei voi olla liikaa maksettua tuloa, koska etu joko on käytössä tai ei ole, joten liikaa perityn luontosedun korjaamiseen ei voi ottaa käyttöön ”Perusteeton etu” -tietoa. Jos luontoisetua on ilmoitettu liikaa tai liian vähän, on kyse aina ilmoittamisen virheestä.  Tällöin virheellinen ilmoitus korjataan korvaavalla ilmoituksella oikean suuruiseksi ilman tietoa perusteettomasta edusta ja takaisinperinnästä. Työntekijän sosiaalivakuutusmaksua ja ennakonpidätystä on tarvittaessa muutettava, jotta työntekijälle maksettu määrä ei muutu.

 

Luotoisedun korjauksesta johtuvat muutokset työntekijän sosiaalivakuutusmaksuihin ja ennakonpidätykseen voidaan huomioida alentamalla myöhemmempien palkkakausien työntekijän sosiaalivakuutusmaksuja ja ennakonpidätystä.

 

Liikaa perityn luontoisedun korjaus voidaan tehdä Payrollissa seuraavalla tavalla huomioiden tästä linkistä löytyvä tulorekisterin lisäohjeistus asiasta:

 

  1. Avataan palkka-ajo missä luotoisetuja on peritty virheellisesti liikaa.

  2. Poistetaan luotoisetu -tapahtumarivi tai korjataan luotoisedun summa oikeaksi.

  3. Muutetaan tarvittaessa työntekijän sosiaalivakuutusmaksuja sekä ennakopidätyksen määrää, jotta työntekijälle maksettu määrä ei muutu.
  4. Lähetetään korjatusta palkkaerittelystä korvaava palkkatietoilmoitus tulorekisteriin
  5. Suljetaan palkka-ajo.

  6. Mitätöidään ko. kuukauden työnantajan erillisilmoitus ja lähetetään se uudelleen tulorekisteriin.

  7. Huomioidaan tarvittaessa seuraavassa palkka-ajossa aikaisemmin liikaa perityt työntekijän sosiaalivakuutusmaksut sekä ennakonpidätys alentamalla niitä vastaavasti. 

Kirjaudu tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin